Implementace Sharepointu v organizacích - Hrabánková, Markéta; Novotný, Ota, 1971-; Řezáč, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Dnešní doba přináší stále větší digitalizaci podnikového obsahu. Převládá snaha omezit papírové dokumenty a nahradit je elektronickými, což klade stále větší nároky na správu těchto dokumentů a informací v podniku, a právě tímto se zabývají systémy označované jako Enterprise Content Management. Tato diplomová práce se zabývá problematikou implementace MS SharePoint 2013. Tato diplomová práce se svými cíli zaměřuje na analýzu možností využití MS SharePoint, popis doporučení pro návrh systémů postavených na platformě MS SharePoint a praktickou realizaci projektu implementace MS SharePoint v konkrétní organizaci První část práce se zabývá seznámením s pojmem Enterprise Content Management, představením systému MS SharePoint, a analyzováním možností způsobu nasazení MS SharePoint v organizacích. Na základě této analýzy je dále porovnáno pokrytí funkcionalit MS SharePoint oproti specializovaným a robustním systémům ECM. Další část je zaměřena na popis obecných postupů, které jsou doporučeny pro návrh a vývoj systémů, v rámci této části je vybrána vhodná metodika pro vývoj informačních systémů, dle které bude realizován konkrétní projekt implementace MS SharePoint v organizaci. Následně je v práci rozebrána vhodnost použití metodiky pro implementaci MS SharePointu a navrženo rozšíření vybrané metodiky tak, aby plně pokryla potřeby a specifika projektů implementace MS SharePoint. Následně na základě těchto doporučení je realizován projekt návrhu nového systému postaveného na platformě MS SharePoint.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses