Elektronická komunikace se správcem daně - Hajdušek, Tomáš; Novotný, Ota, 1971-; Vodička, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce se zabývá tématem elektronické komunikace se správcem daně. V teoretické části je nejprve provedena rešerše prací a čtenář je seznámen s vývojem e-Governmentu do dnešní podoby. Dále je komplexně představena legislativa ohledně elektronické komunikace se správcem daně a její možné změny do budoucna. Teoretická část práce je zakončena statistikami ohledně elektronické komunikace se správcem daně a srovnáním situace v České republice se situací v ostatních zemích Evropské unie. V praktické části je jako hlavní výstup práce sestaven soubor doporučených postupů, kterými by se měli daňoví poradci při používání elektronické komunikace řídit. Zároveň praktická část obsahuje dotazníkové šetření a statistickou získaných dat. Dotazníkové šetření je unikátní tím, že respondenty jsou pouze daňoví poradci. Na základě dotazníkového šetření byly na závěr práce zhodnoceny přínosy a nedostatky elektronické komunikace se správcem daně a navrženy možné kroky k jejímu zefektivnění.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses