Vliv jednotné sazby daně na efektivnost a spravedlnost - Kalašová, Hana; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Peková, Jitka, 1946- (2014)
Tato práce se zabývá problémem efektivnosti a spravedlnosti v oblasti daně z příjmů fyzických osob. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy související s tímto tématem a je zde nastíněná daná problematika. Praktická část práce podrobně analyzuje jednotnou daň z příjmů fyzických osob z pohledu jejího vlivu a dopadu na efektivnost a spravedlnost v porovnání s progresivní daní
Vedoucí práce: Martin Musil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: veřejný sektor; veřejné výdaje; daňové sazby; ekonomická efektivnost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; public sector; public expenditures; tax rates; economic efficiency; master's theses