SEO analýza vybraného webu - Lysý, Vojtěch (2014)
Cílem této bakalářské práce bylo popsat vybrané oblasti problematiky optimalizace pro vyhledávače, popsat životní cyklus webové stránky a uplatnit ho na konkrétním projektu a analyzovat vytvořené stránky na základě on-page faktorů. Cílů bylo dosaženo popsáním SEO technik, které se při optimalizaci využívají, a jejich následného aplikování při tvorbě webové stránky. Dále byl popsán životní cyklus stránky, který byl rozdělen do čtyř fází -- analýza a koncept, design, implementace a spuštění a měření. Posledním cílem, který patří do praktické části bakalářské práce, bylo analyzování on-page faktorů vytvořeného webu za použití vybraných analytických nástrojů. Práce by mohla být použita jako návod pro webmastery, kteří chtějí tvořit kvalitní a optimalizovaný web.