Problematika phishingu - Rácz, Pavel (2014)
Bakalárska práca je zameraná na analýzu problematiky phishingu. V teoretickej časti práce oboznamuje čitateľa so samotným pojmom phishing, jeho typmi, varovnými signálmi a s legislatívnou úpravou v Českej a Slovenskej republike. Praktická časť je zameraná na štatistickú analýzu vybraných indikátorov, ako je počet phishingových domén, phishingových útokov alebo počet nahlásených podozrení na phishing a zameraniu na sektory za roky 2011, 2012 a 2013. Štatistická analýza sa zaoberá vývojom vybraných indikátorov ako na celkovej úrovni tak aj na úrovni národných domén Českej a Slovenskej republiky. Záverečná časť práce je venovaná identifikácií trendov jednotlivých indikátorov na základe zistených údajov, ktoré umožňujú projekciu vývoja indikátorov do budúcich období. V samotnom závere práce je uvedené zhodnotenie jednotlivých štúdií, z ktorých som čerpal dáta.