Problematika phishingu - Rácz, Pavel; Sova, Martin; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalárska práca je zameraná na analýzu problematiky phishingu. V teoretickej časti práce oboznamuje čitateľa so samotným pojmom phishing, jeho typmi, varovnými signálmi a s legislatívnou úpravou v Českej a Slovenskej republike. Praktická časť je zameraná na štatistickú analýzu vybraných indikátorov, ako je počet phishingových domén, phishingových útokov alebo počet nahlásených podozrení na phishing a zameraniu na sektory za roky 2011, 2012 a 2013. Štatistická analýza sa zaoberá vývojom vybraných indikátorov ako na celkovej úrovni tak aj na úrovni národných domén Českej a Slovenskej republiky. Záverečná časť práce je venovaná identifikácií trendov jednotlivých indikátorov na základe zistených údajov, ktoré umožňujú projekciu vývoja indikátorov do budúcich období. V samotnom závere práce je uvedené zhodnotenie jednotlivých štúdií, z ktorých som čerpal dáta.
Vedoucí práce: Martin Sova
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses