Role a význam etikety při jednáních ve společnosti COTY ČR, s.r.o. - Látalová, Kateřina (2014)
Tématem této bakalářské práce je analýza role a významu etikety v každodenním životě zaměstnanců a při obchodních jednáních. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část obsahuje základní pojmy týkající se etikety. Je zde stručně přiblížena problematika významnosti lidí ve společnosti a prvotních osobních kontaktů mezi lidmi jako je představování, podávání ruky či oslovování. Dále jsou zde popsána společenská pravidla v oblékání a stolování. Tato práce se také zaměřuje na popsání důležitých fází obchodního jednání a pravidel verbální a neverbální komunikace. Poslední kapitola teoretické části pojednává o pravidlech distanční komunikace. Cílem praktické části je analyzovat znalosti zaměstnanců v oblasti etikety a jejich dodržování v pracovním procesu a navrhnout opatření, jež by úroveň etikety ve společnosti COTY ČR, s. r. o. pozvedla.