Návrh řešení Business Intelligence pro autodopravu - Beránková, Kateřina (2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na návrh řešení Business Intelligence do logistického sektoru. Jejím hlavním cílem je umožnit nejmenované středočeské firmě zabývající se kamionovou dopravou lépe sledovat a vyhodnocovat podniková data. V teoretické části jsou shrnuty základní principy Business Intelligence a analýza současné situace na trhu. Další část teorie je věnována specifikům této problematiky v oblasti logistiky. Praktická část se zabývá návrhem řešení Business Intelligence do konkrétního podniku. Výslednému reportingovému nástroji předchází analýza připravenosti firmy na Business Intelligence a specifikace požadavků na její řešení. Dochází zde k sjednocení firemních dat v podobě datového skladu a k navržení jednotlivých ukazatelů a dimenzí, z jejichž pohledu budou data sledována. Hlavním přínosem diplomové práce je výsledné řešení v podobě reportingového nástroje, jež může firma, která je problematikou Business Intelligence dosud nezasažena, využívat ve svůj budoucí prospěch.