CAPM a jeho využití v oceňování podniku - Vavrouch, Martin; Pošta, Vít, 1980-; Kulbakov, Nikolay; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zabývá využitím modelu CAPM při oceňování podniků. V první, teoretické části, je vysvětlen model DCF, odvozen model CAPM a ukázáno spojení právě mezi modelem DCF, sloužícím k výpočtu vnitřní hodnoty podniku, a modelem CAPM, sloužícím k výpočtu diskontní míry potřebné pro využití modelu DCF. Část druhá, praktická, se zabývá aplikací teoretického modelu CAPM v reálném světě na reálném podniku ČEZ a.s. V této části jsou nastíněny základní metody výpočtu CAPM a je zde také upozorněno na hlavní pasti a problémy při tomto výpočtu. V závěru druhé části je potom provedeno ocenění ČEZ pomocí DCF využitím diskontní míry vypočítané dle CAPM. Hlavním cílem této práce je provést čtenáře výpočtem diskontní míry využitím modelu CAPM a vypočítat diskontní míru pro společnost ČEZ.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses