Věcný a didaktický rozbor učiva o základním účtování oběžného majetku - Stuchlíková, Gabriela (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na didaktický rozbor o oběžném majetku v prvním koncentrickém okruhu v předmětu účetnictví na obchodních akademiích v ČR. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. První z nich představuje přehled didaktických zásad, metod výuky a postavení příkladů ve výuce účetnictví. Druhá část, praktická, se soustřeďuje na aplikaci teorie do výuky. Představuje názorný didaktický materiál pro výuku. Na závěr je uveden souhrnný příklad na opakování a také dotazníkové šetření u učitelů předmětu účetnictví.