ERP systémy a analýza jejich realizace ve webovém prostředí - Košař, Stanislav; Basl, Josef, 1961-; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce pojednává o ERP systémech a webových informačních systémech typu ERP. V teoretické části práce je rozebrán historický vývoj informačních systémů s důrazem na období vzniku webových informačních systémů. Po analýze historického vývoje ERP systémů a webových informačních systémů následuje část zabývající se současným pokrytím podnikových procesů ERP systémy a obecná kritéria, podle kterých je vhodné informační systém vybírat. Praktická část práce obsahuje průzkum vnímání webových informačních ze strany organizací. Průzkum byl proveden dotazníkovou metodou, kdy byly dotazovány náhodně vybrané středně velké a malé organizace. Druhá polovina praktické části obsahuje porovnání klasického informačního systému typu ERP s tlustým klientem s webovým informačním systémem s tenkým klientem. Tyto systémy jsou porovnány metodou multikriteriální analýzy.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses