Ekonomická analýza - Hroch, Jan; Klečka, Jiří, 1966-; Slunčík, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem diplomové práce je ekonomická analýza podniku Denso Manufacturing Czech s.r.o v letech 2007 - 2012. V teoretické části jsou popsány metody a nástroje ekonomické analýzy. Mezi vybrané metody patří PEST analýza, horizontální a vertikální analýza finančních výkazů, analýza poměrových ukazatelů, bonitní a bankrotní modely, Du Pontův pyramidový rozklad, bilanční pravidla, mezipodnikové srovnání a další. V praktické části je představen podnik a následně aplikovány metody ekonomické analýzy ve vybraném období. V závěru je uvedeno shrnutí a doporučení pro zlepšení výkonnosti podniku.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses