Americký bankovní sektor během krize - Valtr, Jiří; Bolotov, Ilya; Pavlík, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zabývá finanční krizí, započatou přibližně před sedmi lety ve Spojených státech amerických prasknutím hypotéční bubliny. Hlavní cíl práce je vysvětlit a popsat pád Too big to fail institucí v bankovním sektoru. Tato práce je napsaná srozumitelně a neposkytuje informace o všech událostech, které během krize proběhly. Avšak i tak téměř každý v této práci může najít zajímavé a užitečné informace a dozvědět se věci, se kterými se ještě nesetkal. Práce má tři hlavní kapitoly. První nás seznamuje s příčinami zmíněné krize. Seznámí nás s hlavními aktéry, kteří se v ní dále budou vyskytovat. Popíše hypotéční bublinu, problémy s ní spojené, její prasknutí a přenesení na ostatní aspekty na trhu. Věnuje se také finančním instrumentům, hypotékám a derivátům. V druhé části jsou popisovány počátky jevů po propuknutí krize a dopady na první problémové instituce. Na tuto kapitolu navazuje kapitola třetí, která popisuje další instituce a snaží se ukázat a vysvětlit řešení vlády USA pro záchranu těchto institucí.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses