Evropská legislativa ve službách cestovního ruchu a gastronomii - Chaloupková, Klára (2014)
Diplomová práce na téma "Evropská legislativa ve službách cestovního ruchu a gastronomii" shrnuje legislativní změny spojené se vstupem České republiky do Evropské unie. V teoretické části je podrobně rozebrána struktura Evropské unie -- zakladatelské smlouvy, instituce a moc výkonná, zákonodárná a soudní. Praktická část detailně zkoumá změny v legislativě a jejich dopady na odvětví cestovního ruchu a sektor gastronomie a hotelnictví v České republice. Práce hodnotí pozitiva a negativa nové legislativy a skutečnost, jak nové směrnice a nařízení ovlivnily činnost českých provozovatelů restaurací a hotelů.