Evropská legislativa ve službách cestovního ruchu a gastronomii - Chaloupková, Klára; Mlejnková, Lena; Jarolímková, Liběna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce na téma "Evropská legislativa ve službách cestovního ruchu a gastronomii" shrnuje legislativní změny spojené se vstupem České republiky do Evropské unie. V teoretické části je podrobně rozebrána struktura Evropské unie -- zakladatelské smlouvy, instituce a moc výkonná, zákonodárná a soudní. Praktická část detailně zkoumá změny v legislativě a jejich dopady na odvětví cestovního ruchu a sektor gastronomie a hotelnictví v České republice. Práce hodnotí pozitiva a negativa nové legislativy a skutečnost, jak nové směrnice a nařízení ovlivnily činnost českých provozovatelů restaurací a hotelů.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses