Vliv velké hospodářské krize 30. let na ekonomiku USA - Supová, Aneta (2014)
Bakalářská práce se zabývá vlivem velké hospodářské krize 30. let na ekonomiku Spojených států amerických. Tato práce zkoumá příčiny vzniku Velké deprese z hlediska hlavních ekonomických teorií, analyzuje první dny krize a její dopad na hlavní makroekonomické ukazatele USA. Ve své závěrečné části porovnává shodné a rozdílné rysy velké hospodářské krize se současnou světovou krizí. V práci je využita metoda analýzy a metoda komparace.