Vliv velké hospodářské krize 30. let na ekonomiku USA - Supová, Aneta; Bolotov, Ilya; Pavlík, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zabývá vlivem velké hospodářské krize 30. let na ekonomiku Spojených států amerických. Tato práce zkoumá příčiny vzniku Velké deprese z hlediska hlavních ekonomických teorií, analyzuje první dny krize a její dopad na hlavní makroekonomické ukazatele USA. Ve své závěrečné části porovnává shodné a rozdílné rysy velké hospodářské krize se současnou světovou krizí. V práci je využita metoda analýzy a metoda komparace.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses