Česká a moravská vína a jejich dovoz a vývoz - Černá, Hana (2014)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat česká a moravská vína a zachytit jejich postavení na českém trhu. Bakalářská práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola obsahuje základní informace o vínu (historie, rozdělení vín, faktory ovlivňující chuť a kvalitu vín a postup při posuzování jakosti vína). Druhá kapitola se věnuje hlavním vinařským regionům v České republice. V poslední kapitole je analyzován zahraniční obchod s vínem. Jde především o spotřebu a produkci vína a zhodnocení dovozu a vývozu.