Ocenění sportovního klubu SK Slavia Praha a.s. - Brejcha, Lukáš (2013)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty SK Slavia Praha a.s. k datu 30. 06. 2013. V teoretické části se věnuji porovnání rozdílů při ocenění klasického výrobního podniku a sportovního klubu. Samozřejmě zde popisuji metody vhodné k oceňování podniků a aparát, který jsem si vybral k ocenění klubu. V praktické části rozebírám pomocí finanční analýzy ukazatele, které mají vliv na hodnotu podniku za posledních pět let. K ocenění používám jak výnosovou metodu, tak majetkovou. Vzhledem k tomu, že společnost v posledních letech nezaznamenává zisk, více vypovídající bude ocenění majetkovou metodou. Bohužel kluby v ČR nejsou obchodovány na akciovém trhu, tak nemůžeme výslednou hodnotu s ničím porovnat. Na druhou stranu Slavia v poslední době měnila majitele a tak se dá vycházet z ceny, za kterou ji stávající majitel koupil, nicméně se jedná pouze o hodnotu pro srovnání, vzhledem k situaci ve které se klub v té době nacházel.