Věcný a didaktický rozbor učiva o základním účtování dlouhodobého majetku - Peterková, Vendula; Fišerová, Marie, 1960-; Rotport, Miloslav, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na rozbor učiva o dlouhodobém majetku v předmětu účetnictví na obchodních akademiích, především v 1. koncentrickém okruhu. Je rozdělena do dvou částí: praktické a teoretické. V praktické části jsou aplikovány poznatky z pedagogiky a oborové didaktiky. Jedná se například o metody výuky či zásady používané při vyučování. Praktická část obsahuje vlastní návrh výuky dlouhodobého majetku v předmětu účetnictví na obchodní akademii. Hlavním cílem práce bylo obohatit výuku o dopady nákladů (konkrétně odpisů) do účetních výkazů. Součástí je výzkumné šetření na základě testu a dotazníku na obchodní akademii a výsledky byly víc než překvapivé.
Vedoucí práce: Marie Fišerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství praktického vyučování v ekonomickém vzdělávání [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses