Specifika ekonomiky Nizozemska a jeho vazby na Evropskou unii - Nováková, Barbora (2014)
Bakalářská práce Specifika ekonomiky Nizozemska a jeho vazby na Evropskou unii popisuje charakteristické prvky nizozemské ekonomiky a to prostřednictvím přiblížení stavu makroekonomických ukazatelů se zaměřením na nejdůležitější oblasti hospodářství a poté zejména soustředěním se na trend a vývoj v oblasti přímých zahraničních investic a zahraničního obchodu se zvláštním důrazem na vztahy s Evropskou unií a Českou republikou. V práci je vyzdvihována vyspělost a pokrokovost země a její nezastupitelná role jak v rámci Evropské unie, tak v celosvětovém kontextu.