Maastrichtská konvergenční kritéria a jejich plnění Českou republikou - Punčochářová, Hana; Jiránková, Martina, 1967-; Bartušková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Plnění Maastrichtských konvergenčních kritérií je nezbytnou podmínkou vstupu země do eurozóny, kterou v současnosti tvoří 18 státu EU. Hlavním cílem práce je zhodnotit připravenost České republiky na přijetí společné evropské měny. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola popisuje vývoj měnové integrace v Evropě, Maastrichtská kritéria a také kritéria reálné konvergence. Ve druhé kapitole zvažuji možné dopady zavedení společné měny na ČR. Předmětem poslední kapitoly je již samotná analýza plnění Maastrichtských konvergenčních kritérií Českou republikou v letech 2010-2016. Dále se v této kapitole věnuji ekonomické sladěnosti ČR s eurozónou a scénáři zavedení eura v ČR.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses