Podpora exportu v České republice - Pokorná, Iveta (2014)
Tato práce pojednává o podpoře exportu v České republice. V první části práce jsou popsány teorie a efekty mezinárodního obchodu, význam zapojení se do ekonomických vztahů pro jednotlivé země a rovněž je součástí analýza zahraničního obchodu České republiky. Druhá kapitola se věnuje Exportní strategii České republiky pro období 2012-2020 a stanovuje východiska, na základě kterých byla formulována, konkrétní cíle, kterých chce dosáhnout a podrobněji se zaměřuje na jednotlivé pilíře a k nim přiřazené projektové karty. Poslední část práce srovnává praktické využití Strategie konkrétní firmou se zaměřením na podpořené účasti na veletrzích a výstavách.