Podpora exportu v České republice - Pokorná, Iveta; Jiránková, Martina, 1967-; Fialová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce pojednává o podpoře exportu v České republice. V první části práce jsou popsány teorie a efekty mezinárodního obchodu, význam zapojení se do ekonomických vztahů pro jednotlivé země a rovněž je součástí analýza zahraničního obchodu České republiky. Druhá kapitola se věnuje Exportní strategii České republiky pro období 2012-2020 a stanovuje východiska, na základě kterých byla formulována, konkrétní cíle, kterých chce dosáhnout a podrobněji se zaměřuje na jednotlivé pilíře a k nim přiřazené projektové karty. Poslední část práce srovnává praktické využití Strategie konkrétní firmou se zaměřením na podpořené účasti na veletrzích a výstavách.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses