Platební bilance Německa - Hudcová, Adéla (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu vývoje platební bilance Spolkové republiky Německo v letech 1999-2012. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část a obsahuje tři kapitoly. V první kapitole je platební bilance a vnější ekonomická rovnováha charakterizována obecně. Druhá kapitola se zabývá vývojem platební bilance Německa, který je analyzován na základě vývoje jejích jednotlivých účtů v průběhu sledovaného období. Třetí kapitola se věnuje posouzení vnější ekonomické rovnováhy Spolkové republiky prostřednictvím jednotlivých sald platební bilance, celkové investiční pozice země a zahraniční zadluženosti.