Sdružování nevládních organizací v rámci rozvojové spolupráce Člověk v tísni jako člen Alliance 2015 - Palátová, Klára (2014)
Bakalářská práce se zabývá sdružováním nevládních organizací v rámci rozvojové spolupráce. Jejím cílem je odpovědět na otázku proč a jakým způsobem se neziskové organizace jako je Člověk v tísni sdružují v sítích jako je Alliance2015. Práce je rozdělena na teoretickou a empirickou část. V teoretické části je vysvětlena podstata sdružování nevládních neziskových organizací a její různé aspekty. Empirickou část tvoří případová studie založená na vlastním výzkumu a rozdělená do dvou sekcí. V první sekci je teoretické východisko sdružování nevládních organizací aplikováno na případ Alliance2015, sdružení osmi evropských nevládních rozvojových organizací. Druhá část se zaměřuje na českou obecně prospěšnou společnost Člověk v tísni, která je členem tohoto sdružení.