Finanční analýza firmy - Dvořáková, Nikola; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Svoboda, Hubert (2014)
Předmětem této bakalářské práce je zhodnocení finanční situace zvolené společnosti s ručením omezeným metodami finanční analýzy v letech 2008 - 2012 a dále pak provedení srovnání ukazatelů finanční analýzy společnosti s odvětvovými údaji. Tato práce je vypracována z pohledu externího uživatele prostřednictvím veřejně dostupných účetních výkazů. V metodologické části práce jsou na základě odborné literatury zpracovány poznatky o finanční analýze. V praktické části jsou aplikovány ukazatele finanční analýzy na účetní výkazy společnosti a dále jsou jednotlivé ukazatele společnosti srovnány s odvětvovými ukazateli finanční analýzy. Výstupem práce je zhodnocení výsledků výpočtů jednotlivých ukazatelů finanční analýzy a následně možná doporučení ke zlepšení finanční situace firmy
Vedoucí práce: Jana Pevná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: finanční analýza; management [obor bakal. práce]; horizontální analýza; vertikální analýza; bakalářské práce; financial analysis; bachelor's theses