Oceňování bilančních položek - Medo, Martin (2014)
Práce se zabývá problematikou oceňování ve finančním účetnictví. V úvodní částí práce je taktéž stručně popsána regulace účetnictví. Po krátkém vysvětlení významu oceňování, práce definuje základní oceňovací báze podle české účetní legislativy i Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). V práci jsou tyto oceňovací báze aplikovány na ocenění konkrétních položek majetku a závazků jak dle české účetní legislativy, tak IFRS. V práci lze také nalézt teoretické řešení na konkrétních příkladech. Práce závěrem shrnuje klíčové poznatky oceňování.