Oceňování bilančních položek - Medo, Martin; Strouhal, Jiří, 1980-; Slunčík, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Práce se zabývá problematikou oceňování ve finančním účetnictví. V úvodní částí práce je taktéž stručně popsána regulace účetnictví. Po krátkém vysvětlení významu oceňování, práce definuje základní oceňovací báze podle české účetní legislativy i Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). V práci jsou tyto oceňovací báze aplikovány na ocenění konkrétních položek majetku a závazků jak dle české účetní legislativy, tak IFRS. V práci lze také nalézt teoretické řešení na konkrétních příkladech. Práce závěrem shrnuje klíčové poznatky oceňování.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses