ERP řešení v podnikové praxi - Kupka, Tomáš (2014)
Tato bakalářská práce pojednává o tématu ERP systémů, které jsou součástí vyššího celku, podnikové informatiky neboli informačního systému. Odpovídá na otázky podstaty a zařazení ERP řešení v rámci informačního systému, jeho klasifikace z několika pohledů, historického vývoje, tržní dostupnosti a produktového spektra ERP trhu a metod řízení. Mimo jiné se zabývá ostatními nástavbovými a přídavnými moduly ERP. Všechny tyto teoretické poznatky jsou aplikovány a porovnány s konkrétním reálným ERP systémem