Postavení Ruské federace v zahraničním obchodě - Térová, Lucie; Čajka, Radek, 1983-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem práce je zanalyzovat zahraniční obchod Ruské federace během posledních deseti let, tj. od roku 2003 až do roku 2013. Předmětem první části práce je teoretické vymezení role zahraničního obchodu v národní ekonomice a mezinárodního obchodu ve světové ekonomice. V druhé části je nejprve popsán vývoj ruské ekonomiky po rozpadu SSSR a poté charakterizován současný ekonomický model RF. V třetí části práce je provedena na základě ruských statistik analýza teritoriální a komoditní struktury ruského zahraničního obchodu se zbožím a službami během poslední dekády s vystihnutím vývojových tendencí. Poslední část práce se zabývá zahraničně-obchodní politikou RF v postsovětském prostoru, konkrétně obchodními vztahy s Ukrajinou. Závěrem práce je predikce budoucích vývojových tendencí ruského zahraničního obchodu.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses