Výhody a nevýhody prijatia jednotnej európskej meny v Českej republike na príklade Slovenska - Thúróczyová, Zuzana; Čajka, Radek, 1983-; Pavlík, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotiť možné dopady zavedenia eura na českú ekonomiku na základe komparácie so slovenskou ekonomikou. Prvá kapitola porovnáva vyššie spomenuté ekonomiky z hľadiska nominálnej konvergencie, reálnej konvergencie, objemu zahraničného obchodu a objemu priamych zahraničných investícií. Druhá kapitola analyzuje dopady eura na slovenskú ekonomiku a zhodnocuje, či malo zavedenie eura na Slovensku pozitívny, alebo negatívny vplyv. Tretia kapitola odhaduje budúci vplyv eura na českú ekonomiku na základe analýzy prevedenej v druhej kapitole. Záver tejto práce rekapituluje výsledky dosiahnuté vo všetkých troch kapitolách.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses