Interregionalismus ve vnějších vztazích Evropské unie - Ambler, Michal (2014)
Evropská unie je významným aktérem v procesech tzv. "nového regionalismu". Jedním z nich je interregionalismus, neboli navazování vztahů na úrovni dvou či více integračních seskupení. Jaký je ale význam takových vazeb a ekonomický potenciál vyjednávaných dohod pro EU? Práce využívá dosavadní teoretické poznatky z dané oblasti a analýzu ekonomických vazeb s třemi hlavními interregionálními partnery, aby v první kapitole objasnila jejich pozici ve vnějších vztazích EU a v kapitole druhé zhodnotila aktuální stav jednání spolu s perspektivami, které tato spolupráce nabízí.