Interregionalismus ve vnějších vztazích Evropské unie - Ambler, Michal; Hnát, Pavel, 1981-; Musiyenko, Svitlana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Evropská unie je významným aktérem v procesech tzv. "nového regionalismu". Jedním z nich je interregionalismus, neboli navazování vztahů na úrovni dvou či více integračních seskupení. Jaký je ale význam takových vazeb a ekonomický potenciál vyjednávaných dohod pro EU? Práce využívá dosavadní teoretické poznatky z dané oblasti a analýzu ekonomických vazeb s třemi hlavními interregionálními partnery, aby v první kapitole objasnila jejich pozici ve vnějších vztazích EU a v kapitole druhé zhodnotila aktuální stav jednání spolu s perspektivami, které tato spolupráce nabízí.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses