Hodnocení bezpečnosti PHP aplikace podle standardu OWASP ASVS - Sůva, Jakub; Mészáros, Jan; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Cílem této bakalářské práce je prověření úrovně zabezpečení zvolené webové aplikace. Vodítkem pro ověřování je standard OWASP ASVS 2013 Beta, konkrétně jeho první úroveň požadavků. K dosažení cíle jsou použity poloautomatizované white box penetrační testy a interview. Práce se omezuje na testování PHP aplikací a je rozdělena na dvě stěžejní části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část se zaměřuje především na uvedení do problematiky penetračního testování webových aplikací obecně. Klíčovou částí je popis standardu OWASP ASVS 2013 Beta. V praktické části je proveden průzkum automatizovaných testovacích nástrojů. Následně je optimální z nich vybrán a použit k zefektivnění testů webové aplikace. Nejvíce prostoru je věnováno průběhu samotných testů. Výstupem práce je přehledný report s výsledky testů a jejich interpretace.
Vedoucí práce: Jan Mészáros
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses