Segmentácia trhu pri použití marketingových dát ako súčasť marketingovej stratégie - Nagyová-Tkáčová, Monika (2014)
Táto práca sa zaoberá predovšetkým segmentáciou trhu, ktorá je dôležitou súčasťou marketingovej stratégie. Teoretická časť je tvorená všeobecnými poznatkami o marketingu, riadení vzťahov so zákazníkmi (CRM), samotnej segmentácii trhu a o databázovom marketingu. Praktickú časť predstavuje prípadová štúdia, v ktorej sú aplikované znalosti z teoretickej časti. Cieľom práce je predstaviť problematiku segmentácie trhu a jej dôležitosť pri tvorbe marketingovej stratégie spoločnosti. Následne na to zrealizovať segmentáciu trhu pre firmu, ktorá sa rozhodla zaviesť na trh nový produkt a na základe výsledkov z prevedenej segmentácie trhu definovať cieľovú skupinu trhu a vypracovať návrh s odporúčaniami pre efektívnu komunikačnú stratégiu spoločnosti.