Plnenie Miléniových cieľov rozvoja v Zambii - Kašuba, Jakub (2014)
Bakalárska práca je zameraná na analýzu dosiahnutého pokroku pri plnení Miléniových cieľov rozvoja v Zambii. Prvá kapitola popisuje udalosti, ktoré predchádzali vytvoreniu agendy Miléniových cieľov rozvoja, a sumarizuje celosvetový pokrok pri plnení cieľov. Druhá kapitola umiestňuje Zambiu do kontextu svetovej ekonomiky, charakterizuje Zambiu z ekonomického a demografického hľadiska a poukazuje na hlavné problémy Zambie. Tretia kapitola sa potom venuje analýze dosiahnutého pokroku pri plnení Miléniových cieľov rozvoja v Zambii, pričom sa zameriava špeciálne na ciele súvisiace so zdravím.