Medzinárodný obchod Číny s EU a USA - Dacejová, Júlia; Jiránková, Martina, 1967-; Erbenová, Monika, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cieľom tejto práce je porovnanie medzinárodného obchodu Číny s jej dvoma najväčšími obchodnými partnermi, EU a USA. Porovnáva sa tu história vzájomných diplomatických vzťahov, ich súčasný stav, vývoj medzinárodného obchodu s tovarmi aj so službami ale aj prognózy do budúcnosti. V tejto práci sú popísané aj aktuálne pripravované dohody a ich prínosy pre jednotlivé ekonomiky. Práca poukazuje na to, čo má spoločné a rozdielné medzinárodný obchod Číny s EU a Číny s USA. Ďalej zobrazuje vzájomnú previazanosť týchto troch ekonomík, ich veľký vplyv vo svete a vplyv liberalizácie na ne.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses