Multiprojektové prostředí outsourcingu - Blažík, Radek (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení skupiny projektů na straně dodavatele v prostředí outsourcingu. Cíle práce jsou vymezit oblast multiprojektového prostředí outsourcingu, popsat rysy skutečného příkladu takového prostředí, identifikovat v nich charakteristické rysy a navrhnout doporučení pro jeho efektivní řízení. V první části je definována problematika a předpoklady multiprojektového prostředí outsourcingu. Následně je provedena teoretická analýza v literatuře. Druhá část se věnuje praktickému výzkumu ve skutečné organizaci zabývající se danou oblastí projektového řízení. Nejprve je stanovena metodika výzkumu, poté jsou podrobně popsána veškerá praktická zjištění. Třetí část identifikuje ve zjištěných teoretických i praktických informacích rysy, které jsou pro multiprojektové prostředí outsourcingu charakteristické, tedy ty, které vyžadují pozornost a lze je pro tuto oblast projektového řízení zobecnit. Čtvrtá část na základě poznatků získaných v předchozích kapitolách práce sestavuje a předkládá doporučení pro efektivní řízení multiprojektového prostředí outsourcingu v rámci zjištěných charakteristik. Vlastním přínosem diplomové práce je především definice multiprojektového prostředí outsourcingu, soupis jeho charakteristických rysů a soubor doporučení pro efektivní řízení takového prostředí.