Role dotací v hospodaření firem zabývajících se rybolovem - Bártová, Blanka (2014)
Tématem bakalářské práce je ROLE DOTACÍ V HOSPODAŘENÍ FIREM ZABÝVAJÍCÍCH SE RYBOLOVEM. Dle odborné literatury je zde vymezen pojem dotace, druhy dotací a jejich význam pro rozpočty organizací. Dále práce popisuje organizace a fondy Evropské unie, které se zabývají evropským rybářstvím a jeho financováním. Probírána je zde také dotační politika rybářství v České republice. Hlavním účelem práce je statistická analýza a modelování aspektů hrajících největší roli na přidělení dotace