Regionální operační program Severovýchod a projekty rozvoje cestovního ruchu - Hanzlová, Kateřina (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem kohezní politiky Evropské unie, konkrétně administrativním procesem získání finanční podpory ze strukturálních fondů. Klade si za cíl objasnit implementaci programů používaných v rámci politiky soudržnosti Evropské unie a dále porovnat situaci v programovacím období 2007-2013 s programovacím obdobím 2014-2020. Případovou studií aplikuje získané poznatky na konkrétní, do praxe již uvedený projekt. K tomuto úkolu využívá podnikatelský záměr a formuláře žádosti o dotaci vypracované zadavatelem projektu.