Pojištění rizik v mezinárodním obchodě se zaměřením na český pojistný trh - Švehláková, Martina; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Hlavním tématem práce jsou možnosti pojištění rizik v mezinárodním obchodě na českém pojistném trhu. Tyto možnosti jsou zkoumány v širším kontextu. Nejprve jsou představeny právní úpravy pojištění na našem území, vymezeny základní pojmy a představeny některé změny v právní úpravě v souvislosti s přijetím nového občanského zákoníku. Dále jsou představeny konkrétní druhy pojištění v mezinárodním obchodě a také některé mezinárodní dokumenty, které pojištění upravují. Poslední část práce zkoumá vývoj českého pojistného trhu po roce 1989 a jeho aktuální stav. V závěru práce jsou představeny také některé největší pojišťovny na našem území.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses