Vliv finanční krize na developerské projekty - Procházková, Lucie; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Samek, Martin (2014)
Cílem diplomové práce je analýza dopadu finanční krize na český realitní trh se zaměřením na residenční developerské projekty. Dalším cílem je zjistit, jakým způsobem na dané události zareagovaly banky prostřednictvím svých podmínek financování. V práci je použita zejména metoda analýzy. V praktické části je využita metoda srovnání. První část práce je věnována vzniku a vývoji krize a její šíření do celého světa. Navazuje část zabývající se samotnou tržní analýzou a část poslední popisuje situaci developerů a financování residenčních projektů. Praktická část se zabývá porovnáním podmínek dvou konkrétních developerských úvěrů, prvního z roku 2007 a druhého poskytnutého v roce 2011. Na základě srovnání jsou nalezeny hlavní rozdíly v podmínkách financování. Závěrem je nastíněn současný stav a doporučení, které úvěrové podmínky by mohly banky přizpůsobit současnému tržnímu prostředí
Vedouil.cí práce: Libor Votava
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: finanční krize; trh nemovitostí; úvěry; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial crises; real estate market; credit; master's theses