Vliv ekonomické výkonnosti Vlámska a Valonska na vlámsko – valonský konflikt - Černá, Andrea; Jiránková, Martina, 1967-; Fialová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce je zaměřena na analýzu ekonomického aspektu vlámsko-valonského konfliktu. Na základě vybraných makroekonomických ukazatelů je představena belgická ekonomika a složitost současného federativního uspořádání Království belgického. Následně je provedena analýza a komparace dostupných makroekonomických dat Vlámského a Valonského regionu, jejich silné a slabé stránky, které mohou ovlivňovat budoucí vývoj jedné z nejvyspělejších zemí Evropské unie. Hlavním cílem a výsledkem této práce je analýza oprávněnosti ekonomického aspektu, jakožto jedné z příčin vlámsko-valonského konfliktu, který by v budoucnu mohl vést k rozdělení jednoho ze zakládajících států EU.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses