Postavenie Slovenskej republiky v Európskej únii - Ondejková, Ľubomíra (2014)
Bakalárska práca sa venuje hodnoteniu desiatich rokov členstva Slovenskej republiky v Európskej únii v oblasti ekonomického vývoja a zahraničného obchodu. Prvá kapitola podáva prehľad o vývoji prístupového procesu od záujmu o pridruženie až po deň vstupu. Druhá kapitola už pojednáva o Slovensku ako členskom štáte EÚ a analyzuje jeho ekonomický vývoj. Cieľom skúmania v tretej kapitole sú dopady vstupu do EÚ na zahraničný obchod SR. Posledná časť je venovaná strategickým otázkam do budúcna.