Postavenie Slovenskej republiky v Európskej únii - Ondejková, Ľubomíra; Jiránková, Martina, 1967-; Bartušková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalárska práca sa venuje hodnoteniu desiatich rokov členstva Slovenskej republiky v Európskej únii v oblasti ekonomického vývoja a zahraničného obchodu. Prvá kapitola podáva prehľad o vývoji prístupového procesu od záujmu o pridruženie až po deň vstupu. Druhá kapitola už pojednáva o Slovensku ako členskom štáte EÚ a analyzuje jeho ekonomický vývoj. Cieľom skúmania v tretej kapitole sú dopady vstupu do EÚ na zahraničný obchod SR. Posledná časť je venovaná strategickým otázkam do budúcna.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses