Odměňování a motivace ve veřejném sektoru - Chráska, Michal (2014)
Předmětem této bakalářské práce je analýza nynějšího hodnocení a odměňování zaměstnanců ve veřejném sektoru. V teoretické části jsem se zaměřil na popis základních termínů, spojených s motivací a odměňováním, obsahem této části je také popis motivačních teorií. Dále popisuji odměňování obecně a specifikuji odměňování ve veřejném sektoru. V praktické části provedu analýzu motivace a odměňování ve vybrané organizaci veřejného sektoru, kde se zaměřím na používání finančních a nefinančních nástrojů, jakožto prostředků motivace. Situaci následně zhodnotím a pokusím se vytvořit návrhy pro zlepšení nefinanční a částečně i finanční motivace používané na Městském úřadě v Náchodě