Metody používané při výběru učitelů na středních odborných školách - Jindráková, Šárka (2014)
Hlavním cílem práce je analyzovat způsoby využití metod výběru učitelů na středních odborných školách v České republice a v případě zjištěných nedostatků navrhnout řešení, která by vedla k vyšší validitě výběrového procesu a k výběru takového zaměstnance, který bude nejlépe splňovat kritéria daného pracovního místa. Problematika výběru zaměstnanců je nejprve vymezena z teoretického pohledu, dále je pak provedena analýza uplatňování metod výběru učitelů na středních odborných školách v ČR. Výsledky analýzy jsou následně uplatněny při sestavování kompetenčního modelu učitelů. V závěru práce je provedeno zhodnocení a jsou navržena doporučení pro zkvalitnění výběru učitelů na zkoumaném typu škol.