Metody používané při výběru učitelů na středních odborných školách - Jindráková, Šárka; Stříteský, Marek; Šimůnková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Hlavním cílem práce je analyzovat způsoby využití metod výběru učitelů na středních odborných školách v České republice a v případě zjištěných nedostatků navrhnout řešení, která by vedla k vyšší validitě výběrového procesu a k výběru takového zaměstnance, který bude nejlépe splňovat kritéria daného pracovního místa. Problematika výběru zaměstnanců je nejprve vymezena z teoretického pohledu, dále je pak provedena analýza uplatňování metod výběru učitelů na středních odborných školách v ČR. Výsledky analýzy jsou následně uplatněny při sestavování kompetenčního modelu učitelů. V závěru práce je provedeno zhodnocení a jsou navržena doporučení pro zkvalitnění výběru učitelů na zkoumaném typu škol.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses