Globální terorismus a jeho vliv na obchodování s ropou - Paulíková, Kristýna (2014)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s teorií mezinárodních vztahů, terorismem a jejich dopady na obchodování s ropou. Pro tyto účely jsou vybrány tři teroristické útoky: New York 11. září, Madrid 11. březen 2004 a Londýn 7. červenec 2005. Je analyzován dopad jednotlivých útoků na ceny ropy a na obchod s ropou v zasažených zemích.